Tietotekniikan ja talousviestinnän ammattilainen

Maailmanpolitiikka-blogin kirjoittaja on Hypermedia Oy:n pääosakas ja vapaa toimittaja. Olen päätyössäni tuottanut ja ollut suunnittelemassa kymmeniä verkkosivustoja. Vuonna 1997 perustimme Hypermedia Oy:ssä puutarha.net-verkkopalvelun, joka on nykyisin Suomen suurin kotipuutarhureiden verkkoportaali.

Lukemattomien muiden viestintäprojektien lisäksi olen kirjoittanut useita satoja lehtijuttuja ja -artikkeleita. Niistä valtaosa on käsitellyt uusia teknisiä ratkaisuja, johtamista ja muita liiketalouden aiheita.

Maailmanpolitiikka-blogin tausta on historiallisten ja kansainvälisten kysymysten harrastuksessani. Ystäväni ehdottivat keväällä 2018, että toisin näkökulmiani ajankohtaisista kansainvälisistä aiheista esiin laajemminkin kuin pöytäkeskusteluissa. Blogi syntyi tästä kimmokkeesta.

Olen ensimmäisessä blogikirjoituksessa rajannut aiheita, joita tässä blogissa painotan ehkä eniten:

  • Neljäs teollinen vallankumous, globaali tietotalous

  • Ympäristökriisi

  • Kansainvälisen järjestelmän murros ja ABC-aseiden paluu politiikan aktiivisiksi välineiksi

  • Euroopan, Kiinan ja Yhdysvaltojen muuttuvat suhteet

Hypermedia Oy:stä lisää asiaa sivulla: https://hypermedia.fi

Ismo uf.pressc_2017bv.jpg

Ismo Ilén

Lyhyesti kirjoittajan taustoista

Kuulun Hypermedia Oy:n perustajiin. Kolme nuorta miestä perusti yrityksen Helsingissä vuonna 1989. Olen toiminut kokopäiväisenä yrityksen vetäjänä ja viestintäalan ammattilaisena yrityksessämme vuodesta 1991 lähtien.

Valmistuin Helsingin yliopiston valtiotieteellisestä tiedekunnasta 1986. Sen jälkeen olin ulkomaantoimittajana ja taloustoimittajana Tekniikka & Talous -lehdessä. Opiskeluaikoina tein töitä muun muassa Ylen tv-uutisissa, Satakunnan Kansan lehtikuvaajana ja taloustoimittajana Tuottavuus-lehdessä.

Olen syntynyt 1958, naimisissa ja minulla on kaksi täysi-ikäistä tytärtä. Olemme asuneet Porissa vuodesta 1991.

Kirjoittajan lempiharrastuksiin kuuluu liikkuminen luonnossa

Kirjoittajan lempiharrastuksiin kuuluu liikkuminen luonnossa

Kielistä

Kirjoittajan äidinkieli on suomi, mutta ruotsinkielen taito tekee minusta lähestulkoon kaksikielisen. Englanti on ollut työkielenä pitkään. Olen haastatellut ja kirjoittanut englanniksi juttuja 1980-luvun alusta lähtien. Saksa on viime vuosina tullut uudestaan vahvaksi kieleksi, mitä helpottaa se, että jo koulussa luin sen pitkänä kielenä.

Harrastuksista ja muuta yleistä

Vapaa-ajalla seuraan mielelläni kansainvälisiä verkkojulkaisuja, luen kirjoja ja katselen uutiskanavia. Yhtä mielelläni liikun puolisoni kanssa ulkona luonnossa. Liikumme paljon kotimme lähiympäristössä Satakunnassa ja muualla Suomessa kuten tuntureilla ja saaristossa. Myös Norjan tunturit ovat tulleet meille tutuksi sekä talvella että kesällä.